Novo na Ptuju

Manualni Teretma

Imate morda težave s križem, ali bolečine v vratu? Morda vas muči ‘išias’ ali mravljinčenje? Ali celo migrene in glavoboli? Bi radi hitreje okrevali po operacijah ali poškodbah? Potem ste na pravem mestu.
Najnovejša in najboj izpopolnjena metoda v Sloveniji za iskanje vzrokov vseh vrst disfunkcij gibalnega sistema.
Kdaj se odločiti za manualni tretma?

Težave povezane s kostno-mišičnim sistemom. Te kažejo tudi kot: (Bolečine, mravljinčenje, mišične napetosti, vnetja mišic ali mišičnih narastišč, krči, zmanjšana gibljivost in pokanje v sklepih, otekanje, nestabilnost sklepov, utrujenost, glavoboli, migrene, vrtoglavice ali druge diagnoze: sindrom karpalnega kanala, cervicobrahialgija, protruzija medvretenčnega diskusa, hernia diskusa, išias, vnetje ahilove tetive, tendinitis….

Težavepovezane s prisilno držo. Te se najpogosteje pojavljajo pri uslužbencih, ki pri svojem delu veliko uporabljajo računalnik in telefon, pri zobozdravnikih in kirurgih, glasbenikih in drugih poklicih, ki zahtevajo prisilno držo in ponavljajoče se gibe. Najpogosteje se kažejo kot:

– nepravilne telesne krivine (poudarjena ali izravnana ledvena krivina, prekomerni nagib glave naprej, kifoza, skolioza itd.),

– telesne asimetrije (razlika v višini lopatic, razlika v dolžini nog, rotacija dela telesa v eno stran, itd.),

– druge diagnoze (sindrom ponavljajočega preobremenjevanja, sindrom kronične utrujenosti, drugi miofascialni bolečinski sindromi).

Športne poškodbe: Pomagamo in svetujemo lahko pri naslednjih poškodbah vseh vrstah športnih poškodb. Med najpogostejšimi so: golfski in teniški komolec, zvini, izpahi, nategnjene mišice in vezi, nestabilnost sklepov, burzitis, preobremenitev, …S celostnim pristopom poizkušamo odkriti vzrok, zakaj je do poškodbe prišlo, zmanjšati bolečino, in povečati gibljivost, ter povrniti športnika v tekmovalni prostor.

Stres: Posledice stresa so mišična napetost, nervoza, migrena… Celostni manualni tretma je uspešen pri odpravljanju teh težav, saj z tehnikami sproščanja in s kombinacijo naprav omogočimo boljši pretok krvi in limfe, sprostitev mišic, fascije in ostalih tkiv ter tako poskrbimo za in boljše počutje in zmanjšan stres.

Rehabilitacija po operacijah. Naše terapije zelo uspešno pomagajo pri rehabilitaciji in čimprejšnjem okrevanju po operacijah. S posebnim pristopom in tehnikami ugotavljamo nepravilnosti nastale pri in med operacijo in jih odpravimo, da se tkivo uspešno rehabilitira v prvotni položaj. Med drugimi so terapije izjemno uspešne pri naslednjih operacijah:

– kostno-mišičnega sistema: operacija meniskusa, križnih vezi, ahilove tetive, sindroma karpalnega kanala, hernie disci ter drugih operacij kosti, sklepov in obsklepnih struktur;

-drugih organskih sistemov (respiratorni, srčno-žilni, prebavni, hormonalni, itd) kot podporna terapija.

Vzdrževanje psihofizične kondicije:  Redne terapije vam bodo pomagale tudi pri preventivnem vzdrževanju in izboljšanju telesnega stanja (preventiva pred bolečinami in poškodbami, vzdrževanje dobrega počutja, izboljšanje mehanike telesa in gibanja oz. športnih rezultatov).

Glede na želeni rezultat in potrebe stranke terapevt izbira med številnimi terapevtskimi pristopi in tehnikami, kot so:

  • MOBILIZACIJA SKLEPOV
  • NEVROMIŠIČNO POZICIONIRANJE
  • MIOFASCIALNE TEHNIKE
  • MASAŽNE TEHNIKE
  • HARMONIČNE TEHNIKE
  • MANIPULACIJE

O Nas

Smo mlado podjetje, s popolnoma novim salonom in velikim ambicijami. Zato smo ubrali povsem nov pristop pri katerem se bomo potrudili, da boste doživeli izkušnjo, ki vas bo vabila vedno znova. Naši terapevti bodo poskrbeli za odlične rezultate po terapijah, ne glede za katero se boste odločili.

Odpiralni Čas

OBVEZNO PREDHODNO NAROČANJE!

Pon-Pet: 9 – 18.00
Sobota: 9 – 16.00
Nedelja: Zaprto

Za naročila ali brezplačno svetovanje lahko pokličete na telefonsko številko 041 216 400 v času uradnih ur.

KONTAKT

Spuhlja 91d, 2250 Ptuj
Email: info@fasciacenter.si 
Telefon: +38641216400

BODITE OBVEŠČENI O VSEH AKCIJAH IN NOVOSTIH.

Fascia Center © 2020 Vse pravice pridržane.