Kriolipoliza je najsodobnejša estetska tehnologija za neinvazivno odstranjevanje trdovratnih maščobnih oblog, ki so odporne na dieto in telovadbo. V postopku, z napredno tehnologijo hlajenja in vakuuma, varno zamrznemo maščobne celice in pospešimo njihovo naravno izločanje. V manj kot eni uri začnete izgubljati maščobo brez igel in kirurških posegov kot je liposukcija.

Trdovratne maščobne obloge na trebuhu, bokih, stegnih, hrbtu in pod brado so ponavadi odporne na običajne metode hujšanja in se jih s prilagojeno prehrano ali telesno aktivnostjo ne moremo znebiti. Kiolipoliza je nova metoda, s katero lahko vse vidne dele telesa preoblikujemo povsem varno, nežno in učinkovito, deluje pa ciljano zgolj na maščobne celice, brez poškodb kože.

Posebna vakuumska ročka, s pomočjo katere se ustvari maščobna guba, omogoča nadzorovano in popolnoma varno ohladitev celotnega predela obdelave. To omogoča posebna tehnologija, ki deluje na notranji površini ročke. Sistem modularnega in dinamičnega vakumskega črpanja v notranjosti ročke aktivira posebno kompresijsko in dekompresijsko masažo, ki stimulira mikroprekrvavitev in tako preprečuje morebitno nekrozo celic.

POGOSTA VPRAŠANJA:

Kdaj so vidni prvi rezultati?

Med postopkom ohlajanja začnejo trigliceridi v maščobnih celicah koagulirati, kar sproži proces naravnega razkroja, ki vodi v postopno zmanjševanje maščobne plasti. Razpadle maščobne celice se nato preko limfnega sistema po naravni poti začnejo izločati iz telesa. Ta mehanizem se vzpostavi po približno 15 dnevih od “kristalizacije”, oz. opravljenega postopka. Tako lahko, v obdobju približno 30 – 45 dni, v celoti pa po stabilizaciji rezultata v naslednjih 90 dnevih po terapiji, opazimo približno 20 % zmanjšanje maščobnega deleža na obravnavanem predelu..

Ali je kriolipoliza nevaren in boleč postopek?

Kriolipoliza je neinvaziven, varen, učinkovit postopek z dolgoročnimi rezultati. Na predelu telesa, kjer se izvaja postopek, uporabimo posebno membrano z gelom, ki ublaži nelagodje. Vakum, ki ga ustvarjata glavi aplikatorja, se občuti kot rahlo vlečenje in hladen pritisk na koži. Med postopkom se izvede ohladitev in možna elektrostimulacija za bolj vidne rezultate. Mnoge stranke med postopkom, počivajo, berejo, brskajo po mobilnih napravah ali celo zadremajo. Postopek ne omejuje nadaljnih dnevnih aktivnosti. Po opravljeni terapiji se lahko nemudoma vrnete k vsakodnevnim aktivnostim, saj terapija ne zahteva daljšega regeneracijskega časa. Lokalno lahko na obravnavanem mestu opazite prehodno rdečico, povečano občutljivost na dotik ter manjšo izboklino, ki je posledica delovanja vakuma. Vsi simptomi so kratkotrajnega značaja in običajno izginejo najkasneje v 2 do 3-eh tednih po obravnavi.

Na kakšen način zmanjšamo maščobne obloge s postopkom Kriolipolize?

Kriolipoliza zamrzne maščobne celice, rezultat pa je vitkejša linija in bolj napeta koža. Med postopkom počivate v udobnem položaju, področje, na katerem odstranjujemo maščobne obloge, pa postavimo med dve hladilni plošči. S patentirano tehnologijo, imenovano Cryolipolysis®, nato varno in učinkovito delujemo na maščobne celice, ne da bi poškodovali kožo ali drugo tkivo.

Zamrznitev sproži uničenje maščobnih celic, ki jih telo nato na povsem naraven način in trajno odstrani. Koža in preostala maščoba se prilagodita zmanjšanju volumna, kar izboljša telesno definicijo na področju izvajanja postopka. Večina tretmajev zmanjša maščobo za najmanj 20 %.

Koliko časa traja terapija in Kolikokrat jo lahko izvajamo na osebi?

Terapija traja od 45 do 60 minut, odvisno od vsakega posameznika. V enem obisku se lahko izvede obdelava 2 predelov (2 ročki). Posamezni del telesa je lahko obdelan 1-4x v razmiku posamezne terapije 3 tednov. Obdelava različnega predela telesa se lahko izvaja v razmiku 1 tedna oz. po posvetu.

Priporočeni deli telesa za tereapijo?

Najbolj primerni deli telesa za odstranjevanje maščobe so tisti, kjer se nabira trdovratna maščoba, ki ne izgine kljub telovadbi in zdravi prehrani. To so najpogosteje trebuh, boki, notranji in zunanji predel stegna, notranji in zunanji predel kolena, hrbet, spodnji del zadnjice in roke.