Manualna terapija & Estetika DOBRODOŠLI V NAŠ CENTER Za vašo preobrazbo! POGLEJ VEČ Mi Poznamo Lepoto SVET ESTETIKE Dolgujete si ta moment! ESTETIKA Naj Vam Pomagamo MANUALNA TERAPIJA Življenje je prekratko za bolečino! MANUALNA TERAPIJA

MANUALNA TERAPIJA

V tujini bolj znana kot OSTEOPATIJA, je v svetu zaradi svoje unčikovitosti priljubljena metoda zdravljenja. Pri zdravljenju z manualo terapijo terapevt z uporabo rok in s specifičnim strokovnim pristopom poskuša zmanjšati bolečino in mišično napetost, povečati gibljivot, mišično moč in koordinacijo ter s tem vzpostaviti optimalno delovanje gibalnega sistema.

Kdaj se odločiti za manualno terapijo

 • Težave povezane s kostno-mišičnim sistemom. Te kažejo tudi kot: (Bolečine, mravljinčenje, mišične napetosti, vnetja mišic ali mišičnih narastišč, krči, zmanjšana gibljivost in pokanje v sklepih, otekanje, nestabilnost sklepov, utrujenost, glavoboli, migrene, vrtoglavice ali druge diagnoze: sindrom karpalnega kanala, cervicobrahialgija, protruzija medvretenčnega diskusa, hernia diskusa, išias, vnetje ahilove tetive, tendinitis….
 • Težave, povezane s prisilno držo. Te se najpogosteje pojavljajo pri uslužbencih, ki pri svojem delu veliko uporabljajo računalnik in telefon, pri zobozdravnikih in kirurgih, glasbenikih in drugih poklicih, ki zahtevajo prisilno držo in ponavljajoče se gibe. Najpogosteje se kažejo kot:

  – nepravilne telesne krivine (poudarjena ali izravnana ledvena krivina, prekomerni nagib glave naprej, kifoza, skolioza itd.),

  – telesne asimetrije (razlika v višini lopatic, razlika v dolžini nog, rotacija dela telesa v eno stran, itd.),

  – druge diagnoze (sindrom ponavljajočega preobremenjevanja, sindrom kronične utrujenosti, drugi miofascialni bolečinski sindromi).

 • Športne poškodbe: Pomagamo in svetujemo lahko pri naslednjih poškodbah vseh vrstah športnih poškodb. Med najpogostejšimi so: golfski in teniški komolec, zvini, izpahi, nategnjene mišice in vezi, nestabilnost sklepov, burzitis, preobremenitev, …S celostnim pristopom poizkušamo odkriti vzrok, zakaj je do poškodbe prišlo, zmanjšati bolečino, in povečati gibljivost, ter povrniti športnika v tekmovalni prostor.
 • Stres: Posledice stresa so mišična napetost, nervoza, migrena… Celostna manualna terapija je uspešna pri odpravljanju teh težav, saj z tehnikami sproščanja in s kombinacijo naprav omogočimo boljši pretok krvi in limfe, sprostitev mišic, fascije in ostalih tkiv ter tako poskrbimo za in boljše počutje in zmanjšan stres.
 • Rehabilitacija po operacijah. Naše terapije zelo uspešno pomagajo pri rehabilitaciji in čimprejšnjem okrevanju po operacijah. S posebnim pristopom in tehnikami ugotavljamo nepravilnosti nastale pri in med operacijo in jih odpravimo, da se tkivo uspešno rehabilitira v prvotni položaj. Med drugimi so terapije izjemno uspešne pri naslednjih operacijah:

  – kostno-mišičnega sistema: operacija meniskusa, križnih vezi, ahilove tetive, sindroma karpalnega kanala, hernie disci ter drugih operacij kosti, sklepov in obsklepnih struktur;

  -drugih organskih sistemov (respiratorni, srčno-žilni, prebavni, hormonalni, itd) kot podporna terapija.

 • Vzdrževanje psihofizične kondicije:  Redne terapije vam bodo pomagale tudi pri preventivnem vzdrževanju in izboljšanju telesnega stanja (preventiva pred bolečinami in poškodbami, vzdrževanje dobrega počutja, izboljšanje mehanike telesa in gibanja oz. športnih rezultatov).

  – Glede na želeni rezultat in potrebe stranke terapevt izbira med številnimi terapevtskimi pristopi in tehnikami, kot so:

 • MOBILIZACIJA SKLEPOV

 • NEVROMIŠIČNO POZICIONIRANJE
 • MIOFASCIALNE TEHNIKE
 • MASAŽNE TEHNIKE
 • HARMONIČNE TEHNIKE
 • MANIPULACIJE